09°° - 21°°

10°° - 21°°

Застосування осушувачів повітря в процесах сушіння та в'ялення риби

  • Головна
  • Застосування осушувачів повітря в процесах сушіння та в'ялення риби

Після аналізу технологічного процесу сушіння та в'ялення риби в камері 75 м3 спеціалістами проєктного підрозділу OSUSHITELI після вивчення декількох можливих варіантів було запропоновано та пізніше реалізовано технічне рішення на основі адсорбційного осушувача повітря Trotec TTR 500 D та недорогого кондиціонера. 

Адсорбційний осушувач повітря Trotec TTR 500 D - це потужний та надійний агрегат для стаціонарного чи мобільного використання, не потребуючий складного обслуговування.

Вихідні дані: В камеру завантажується до 1000 кг риби після соління та маринування. Температура повітря в камері не повинна перевищувати +18 °C. Тривалість процесу до виходу готового продукту - 6-10 діб. 

До переваг реалізованого проєктного рішення можна віднести:

  • Адсорбційний осушувач точно контролює рівень вологості в камері та не впливає, на відміну від конденсаційних моделей, на температуру повітря в камері.  
  • Рівень вологості повітря камери контролюється автоматично та поступово знижується. Усушка риби має досягати 40 - 45%. 
  • Це обережна сушка зі збереженням смаку та якості вихідного продукту.
  • Адсорбційний осушувач найкращим чином забезпечує високу якість отриманого продукту.
  • Кондиціонер вмикається тільки на етапі завантаження чи вивантаження риби з камери, щоб підтримувати постійну температуру повітря в камері.  
  • Вартість обладнання та витрати на встановлення обладнання помірні та швидко окупаються.
  • Інвестиції не перевищують пропонований бюджет.
  • Обсяги готової продукції за той самий період збільшено.

Для подальшого розвитку бізнесу рекомендовано замінити адсорбційний осушувач на більш потужний конденсаційний осушувач без конденсатора (із зовнішнім конденсатором).