09°° - 21°°

10°° - 21°°

Інфрачервоні промислові сушильні шафи

У процесі промислової сушки важлива почасова точність і кінцевий результат. Будь-яка харчова продукція повинна бути однаковою від партії до партії (стандартної якості). Для економії витрат і прискорення виробництва - терміни самого виробництва повинні бути найкоротшими. 

Інфрачервоні промислові сушильні шафи

Інфрачервоні промислові сушильні шафи - універсальне сушильне устаткування шафового типу, призначене для отримання високоякісної екологічної висушеної продукції. Це необхідне обладнання для переробки с/г продукції, в харчовій промисловості, ресторанному бізнесі, в хімічній або будівельній галузі. Така технологія відрізняється невисокими експлуатаційними витратами і високою швидкістю сушки, в порівнянні з іншими видами сушки, а також незмінною якістю кінцевого продукту.

Технологія ІЧ-сушіння

В основі технології дегідратації - інтенсивне видалення вологи з продукту шляхом впливу на нього ІЧ-випромінювання, при цьому нагрівається не навколишнє повітря, а безпосередньо висушуваний продукт. Молекули води в кілька разів інтенсивніше, ніж при конвекційному осушенні, залишають тканини або матеріали, виділяються з продукту і переходять в повітря, яке після цього видаляється з камери.

За допомогою такої технології волога з продукту видаляється поступово, без руйнування структури тканин продуктів.

Особливою цінністю цього типу сушильного обладнання є те, що при ІЧ-сушінні не потрібно нагрівати повітря до високих температур, при цьому максимально зберігаються вітаміни, корисні і смакові властивості продукції.

Для ІЧ-сушіння підходять продукти як з підвищеним, так і з нормальним вмістом вологи.

Інфрачервоні сушильні шафи (дегідратори) ідеальні для сушіння яблук, яблучної та іншої фруктової пастили, яблучних чіпсів, груш, хурми, дині, винограду, чорносливу, бананів, цитрусових, ягід, часнику, томатів, перцю, зелені, пряних і лікарських трав, грибів , м'ясопродуктів (снеків, чіпсів, джерок, та ін.), рибної продукції, а також комбікормів, медикаментів, брикетів і різних будівельних матеріалів.

Принцип роботи сушарки

У спеціальній герметичній камері сушильної шафи на декількох рівнях встановлені інфрачервоні трубчасті випромінювачі - ТЕНи. Вони прогрівають висушувані продукти на потрібну глибину, при цьому з них активно виводиться волога.

В середньому для вилучення 1 літра води витрачається 1 кВт електроенергії.

Особливістю ІЧ-сушіння є можливість глибинного або поверхневого прогріву шляхом регулювання спектру інфрачервоного випромінювання.

Лотки з продукцією рівномірно обдуваются повітрям, що подається вентилятором. Насичене водяними парами повітря відводиться через повітропровід назовні.

Датчиками постійно контролюються рівень вологості і температура повітря.

За допомогою контролера налаштовуються окремі етапи сушки з потрібними за технологією параметрами температури і вологості повітря в сушильній шафі.

Розширені можливості управління сушильних шаф InfraRed

 

 

Переваги сушильних шаф

Переваги сушильних шаф з інфрачервоним нагріванням для сушіння різних продуктів очевидні:

  • отримання продукції з найвищою якістю;
  • коротші терміни техпроцесу, ніж при конвективному сушінні;
  • менша витрата електроенергії для вилучення літра вологи з продукту;
  • помірні температурні діапазони;
  • стерильність і відсутність патогенних мікроорганізмів;
  • регульовані режими і програмування процесів сушіння;
  • більш здорові й корисні отримані продукти, зі збереженням смаку і аромату;
  • збереження до 90% вітамінів і корисних речовин;
  • продукція відмінно підготовлена ​​для тривалого зберігання.

 

    Потрібна консультація?

    Чекаю дзвінка!

    ПРОВІДНІ ВИРОБНИКИ І МОДЕЛІ ІЧ-СУШОК

    УкрСушка

    УкрСушка - один з провідних вітчизняних виробників сушильного обладнання, продукція якого користується підвищеним попитом на міжнародному ринку.

    Основна спеціалізація - інфрачервоні сушильні шафи серії InfraRed, крім цього випускаються конвекційні шафи, високотемпературні печі, лінії і стрічкові транспортери для сушіння продукції.

    Все обладнання, що випускається засноване на власних оригінальних і унікальних технічних рішеннях.

    Модельний ряд:

    InfraRed-16
    Дізнатись ціну
    InfraRed-32
    Дізнатись ціну
    InfraRed-44
    Дізнатись ціну
    InfraRed Basic 10
    Дізнатись ціну

    Опис моделей

    Інфрачервона сушильна шафа InfraRed - продуктивне і компактне сушильне обладнання. ІЧ-випромінювачі - у верхній і нижній частині камери. Обдув лотків - з реверсивною циркуляцією повітря. Є датчики вологості і температури, а також частотний перетворювач для регулювання швидкості вентилятора. Час сушіння - від 1 до 3 годин, в залежності від типу продукції.

    Особливості:

    • прозорі протиударні двері, опція - металеві або дзеркальні двері;
    • частотний перетворювач для регулювання швидкості вентилятора;
    • система сенсорного управління; Basic 10 - просте управління;
    • контролер з можливістю налаштування понад 100 програм;
    • можливість комплектації сітчастими або суцільними лотками з нержавіючої сталі, а також візками на потрібну кількість лотків.

    Основні характеристики моделей

    Продуктивність, кг/добу

    від 1000 до 6000

    Потужність, кВт

    7 … 68

    Місткість, з використанням стандартних лотків 600х600 або 800х800 мм, кг

    від 10 до 112 лотків

    Вага камери без лотків, кг

    155 … 455

    Габарити, ДхШхВ, мм

    1450 … 1850 х 750 х 1100 …. 2150

     

    Стандартно сушильні шафи і лінії, що випускаються, окремо комплектуються супутнім інструментарієм: сітчастими лотками з різними розмірами вічок, піддонами з нержавійки, візками або підставками на потрібну кількість лотків.

    ГорвПром (GorvProm)

    GorvProm (ГорвПром) - відомий вітчизняний виробник з більш ніж 20 річним досвідом просування сушильного обладнання (шаф і ліній) на ринок СНД і Європи. Випускаються високоякісні сушильні шафи для харчової промисловості та сушки для промислових застосувань. Шафи можуть вміщати від 8 до 56 лотків. Обладнання сертифіковане для поставок до країн ЄС.

    Модельний ряд:

    GorvProm 10-16
    Дізнатись ціну
    GorvProm 14-24
    Дізнатись ціну
    GorvProm 20-32
    Дізнатись ціну
    Сушильна лінія GorvProm
    Дізнатись ціну

    Опис та особливості моделей

    ІЧ-шафи GorvProm - професійне сушильне шафове обладнання. ІЧ-сушка з металевими дверима вміщує від 8 до 56 лотків стандартного типу. Особливості процесу: інфрачервоні випромінювачі рівномірно на потрібну глибину прогрівають висушуваний продукт, потужний вентилятор і приводний клапан забезпечують реверсивну циркуляцію повітря, швидкість повітря регулюється частотним перетворювачем.

    Основні характеристики моделей шаф

    Продуктивність, кг/добу

    від 300 до 3000

    Потужність, кВт

    5 … 75

    Місткість, з використанням стандартних лотків 600х600 мм, кг

    від 8 до 56 лотків

    Вага камери без лотків, кг

    140 … 320

    Габарити, ДхШхВ, мм

    1000 … 2150 х 750 х 1650

     

    Сушильні лінії GorvProm виготовляються під замовлення і відрізняються високою продуктивністю сушіння продукції - від 1000 кг сировини на добу. Вони застосовні в багатьох виробничих, аграрних і ресторанних сферах. Встановлена потужність від 55 кВт.

    Основні характеристики ліній сушки

    Продуктивність, кг/добу

    від 1000 до 25 000

    Потужність, кВт

    55 … 1200

    Кількість стрічок, шт

    від 1 до 10 стрічок

    Площа стрічок, м кв.

    від 7,5 до 200

    DryWay

    DryWay - вітчизняна компанія, яка більше 10 років спеціалізується на випуску сучасного сушильного обладнання - сушильних шаф, ліній і камер. Компактні ІЧ-сушарки DryWay розраховані на завантаження від 18 до 100 кг продукції. ІЧ-шафи виконані з нержавіючої сталі з металевими дверима. Рекуперація тепла дозволяє заощадити до 30% енерговитрат. Є автоматичний контроль температури, таймер.

    Модельний ряд:

    DryWay 18кг
    Дізнатись ціну
    DryWay 50кг
    Дізнатись ціну
    DryWay 80кг
    Дізнатись ціну
    DryWay 100кг
    Дізнатись ціну

    Опис та особливості моделей

    У шафах економічні інфрачервоні ТЕНи, продукція сушиться рівномірно, процес сушіння автоматизований. Є таймер, рекуперація тепла скорочує енерговитрати на сушку.

    Основні характеристики моделей

    Продуктивність, кг/добу

    від 18 до 100

    Потужність, кВт

    1,3 … 6

    Місткість, з використанням стандартних лотків 600х600 або 600х400мм, кг

    від 6 до 50 лотків

    Об'єм камери, м3

    від 0,5 до 1

    Габарити, ДхШхВ, мм

    (850 … 1450) х (705... 800) х (600 … 2150)

    ILMAX

    ILMAX - сучасна компанія з більш ніж 10 річним досвідом виробництва енергоефективного теплотехнічного обладнання та сушильних агрегатів.

    Лінійка сушильних шаф - дегідраторів Ілмакс розрахована на найбільш популярні застосування і використовуються для сушіння овочів, фруктів, пастили, тютюну, м'яса, риби та лікарських трав. Підприємство може виготовити сушильну шафу під певне цільове призначення. Конструкція шаф виконана з нержавіючої сталі, відповідає всім вимогам по сертифікації і безпеки. Управління - з інформаційної панелі на лицьовій частині шафи, всі параметри контролюються вбудованими датчиками.

    Модельний ряд:

    Ilmax-10
    Дізнатись ціну
    Ilmax-20
    Дізнатись ціну
    Ilmax-30
    Дізнатись ціну

    Опис та особливості моделей

    ІЧ-сушильні шафи-дегідратори Ilmax-10, Ilmax-20, Ilmax-30, на 10, 20 і 30 лотків відповідно, де поєднують функції духовки для фруктів і сушарки для овочів і фруктів. Відрізняються великим діапазоном регулювання температур +10 до +150 С. Сушильні шафи виготовляються з сертифікованих матеріалів, дозволених до застосування в харчовій промисловості.

    Основні характеристики моделей

    Продуктивність, кг/добу

    до 150

    Потужність, кВт

    7 … 16

    Місткість, з використанням стандартних лотків 600х600 мм, кг

    від 10 до 30 лотків

    Регулювання температури, град. C

    від 10 до 150

    Габарити, ДхШхВ, мм

    (570 … 670) х (650... 760) х (810 … 2300)

    Етапи реалізації системи осушення

    1. Запит. Для початку, необхідно сформувати технічне завдання з урахуванням даних вашої технології.
    2. Технічне рішення. На підставі даних запиту ми формуємо технічне рішення й бюджетування (приблизну вартість). Якщо дане рішення влаштовує Замовника, ми приступаємо до проєктування.
    3. Проєктування і комерційна пропозиція. Ми проєктуємо систему, готуємо специфікацію та формуємо комерційну пропозицію з точними сумами.
    4. Договір. Підписуємо договір на постачання, монтаж і запуск.
    5. Поки здійснюється виробництво й постачання устаткування, ми проводимо монтаж тих матеріалів, які вже можливо монтувати (повітроводи і т. п.).
    6. Монтаж обладнання. Після прибуття обладнання ми здійснюємо його монтаж.
    7. Запуск. Підключення до автоматики, виведення параметрів на проєктні значення (пусконалагоджувальні роботи).
    8. Інструктаж. Ми проводимо інструктаж по роботі з обладнанням, передаємо всю технічну документацію відповідальній особі з боку Замовника.
    9. Акти. Підписуємо акти виконаних робіт.
    10. Сервіс. За необхідності, ми проводимо регламентоване сервісне обслуговування обладнання.

    Потрібна інфрачервона сушильна шафа для сушки продукції?
    Заповніть форму і ми підготуємо комерційну пропозицію для Вас

    Чекаю дзвінка!

    Або телефонуйте за номером: (067) 146-34-50

    Корисні публікації

    Інфрачервоні промислові сушильні шафи
    17/04/21
    164
    У процесі промислової сушки важлива почасова точність і кінцевий результат. Будь-яка харчова продукція повинна бути однакова від партії до партії (стандартної якості). Для економії витрат і прискорення виробництва - терміни самого виробництва повинні бути найкоротшими.
    Інфрачервоні промислові сушильні шафи
    <span>Виготовлення і зберігання</span> рибних снеків
    28/10/20
    148
    Рибні снеки повинні бути однаковими від партії до партії (стандарти якості), термін виробництва повинен бути найкоротший, людський фактор потрібно мінімізувати, а витрати на виробництво повинні бути максимально оптимізовані.
    Виготовлення і зберігання рибних снеків
    <span>Обладнання для сушіння</span> рибної продукції
    10/10/20
    300
    В'ялення і сушка риби в промислових масштабах вимагають дотримання незмінно високої якості продукту на виході, важливі також витрати часу і коштів на ці технології. Якість партій готової продукції повинно стабільно відповідати стандарту, технологічний процес повинен дотримуватися як за часом, так і за витратами на нього.
    Обладнання для сушіння рибної продукції
    <span>Сушіння м'ясних продуктів</span> м'яса, бастурми, снеків, ковбас
    10/10/20
    255
    Сушка і в'ялення м'яса, при виробництві снеків з риби і м'яса, чіпсів, слайсів або ковбасок, в промислових масштабах, вимагають особливого підходу, оскільки ці продукти мають невелику товщину. При цьому, м'ясо риби і худоби мають схожу структуру, що дозволяє використовувати, для отримання виробів з них, практично однакове устаткування. Основною вимогою до виробництва, можна назвати ідентичність партій продукції, що випускаються, відповідної якості, з мінімальними витратами часу та оптимізованими фінансовими витратами.
    Сушіння м'ясних продуктів м'яса, бастурми, снеків, ковбас